Kinder- en jeugdtherapie

Kinder- en jeugdtherapie is een kortdurende en effectieve vorm van therapie voor kinderen vanaf 4 jaar.
Het doel van de therapie is om het kind controle te laten krijgen over hetgeen waar hij of zij last van heeft.

Tijdens de therapie staat het kind met zijn of haar hulpvraag centraal. Samen met het kind ga ik op zoek naar wat hij of zij graag wil veranderen. Ik werk hierbij oplossingsgericht. We kijken vooral naar oplossingen en mogelijkheden.
Dit werkt positief en geeft het kind kracht. Het kind ontdekt eigen kwaliteiten, ontwikkelt een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen en leert zich weer vrij te ontwikkelen.

Om een zo volledig mogelijk beeld van het kind te krijgen, werk ik integratief. Dit betekent vanuit verschillende invalshoeken. Ik onderzoek lichamelijke oorzaken, aanwezige stress, aangeleerd gedrag, beperkende gedachtes en overtuigingen, onverwerkte gebeurtenissen en de invloed van het gezin en omgeving.

Tijdens de therapie sluit ik aan bij de belevingswereld van het kind. Hierdoor vinden de meeste kinderen de therapie leuk en prettig. Samen met mij kiest het kind wat hij of zij wil doen tijdens de sessies. Sommige kinderen vinden het fijn om te praten of te luisteren. Terwijl andere kinderen liever tekenen, muziek maken, spelen of bewegen.
Als therapeut zorg ik ervoor dat we binnen de gekozen werkvorm werken aan de hulpvraag.

Met veel plezier begeleid ik het kind en help ik het kind om weer lekker in zijn vel te zitten. Een belangrijke voorwaarde is dat het kind zich veilig en vertrouwd voelt. Ik zorg voor een open en veilige sfeer, waardoor kinderen zich snel op hun gemak voelen bij mij.

Het systeem rondom het kind, zoals gezin, familie en school speelt een belangrijke rol in het leven van het kind.
Ik vind het belangrijk dat zij betrokken worden bij de therapie. Tijdens het traject kan ik ouders coachen en voorzien van concrete tips en adviezen.